Focusgroepen verenigingsontwikkelingen
20-11-2023

Onze leden willen graag met vakgenoten hun kennis en ervaring delen en hun cases voorleggen. Daarom zijn we gestart met focusgroepen. Het doel is om, in een informele setting, van elkaar te leren en inspiratie op te doen voor jouw vereniging. 

Binnen de focusgroepen verbinden we onze leden niet op functieniveau maar op thema. Juist door de diversiteit van de groep hopen we tot verrassende inzichten te komen. De opgedane kennis vanuit de focusgroepen delen we in de kennisdossiers voor onze leden. Naast de focusgroepen verdienmodellen, vrijwilligers, duurzaamheid organiseren we ook een focusgroep rondom het thema verenigingsontwikkelingen.

Waarom verenigingsontwikkelingen?
De focusgroep verenigingsontwikkelingen biedt ruimte voor het uitwisselen van learnings en ervaringen tussen professionals die bezig zijn met groei, innovatie, (vernieuwde) businessmodellen en/of digitale transformatie binnen de context van hun vereniging. 

Het programma

In deze laatste bijeenkomst is de kernvraag; 
Welke rol pak je als vereniging op het gebied van innovatie?

Als vereniging kun je jezelf diverse rollen toebedelen. Speel je voor jouw leden een meer inhoudelijke rol of stimuleer je hen om te innoveren en zich te ontwikkelen? Faciliteer jij innovatieve samenwerkingen of help je leden met hun scale up? Deze bijeenkomst deelt Goeran de Pater van Fizi, vereniging voor Zorgfinancials hun best practice. Sinds zijn komst in 2019 maakt deze vereniging een substantiële groei mee. Niet alleen qua ledenaantallen, maar ook qua dynamiek. 

Fizi groeit enorm, trekken nieuwe leden en partners aan en er is volop aandacht voor innovatie. Welke strategische keuzes zijn gemaakt om zover te komen? Welke struikelblokken waren er onderweg? Wat betekent dit voor het team van het verenigingsbureau? En hoe nu verder? Dit en meer leer je tijdens deze bijeenkomst. 

Doe mee!
Spreekt dit je aan en wil je weten hoe andere verenigingsprofessionals omgaan met groei en innovatie? Meld je dan aan voor deze focusgroep. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Maureen van Gent. 

10.00 uur - 12.00 uur
Locatie volgt!

U kunt zich niet meer inschrijven, de bijeenkomst is al geweest.